Ne gasesti la: +40-757327410
+40-368409448

str. Dr. Ioan Senchea nr. 134, Zarnesti Vezi hartaPuteti achita cu cardul   Pentru a reduce la minimul necesar expunerea pacientilor la razele röentgen, clinica noastra este dotata cu aparatura radiologica de ultima generatie, folosind numai tehnica digitala pentru radiografie intraorala retroalveolara.

Radiografia retroalveolara intraorala:

Prmite vizualizarea detaliata a structurilor dento-alveolare, fiind necesara pentru:

  • Depistarea  si diagnosticarea unor leziuni dentare sau osoase (ex: carii dentare incipiente sau avansate, infectii pulpare, infectii periapicale /cunoscute drept "granuloame" de catre pacienti, starea osului alveolar in boala parodontala, traumatisme dento-alveolare, chisturi sau alte afectiuni ale oaselor maxilare).
  • In anumite cazuri se poate cere un bilant radiologic diagnostic al intregii danturi, acest lucru presupunand realizarea unor radiografii intraorale seriate.
  • Confirmarea corectitudinii anumitor etape de lucru din cursul tratamentului (ex: tratamentul endodontic – evaluarea numarului, traseului si a lungimii canalelor radiculare, corectitudinea alegerii conurilor cu care se obtureaza canalele sau verificarea plasarii corecte a anumitor material in canal, chirurgia endodontica/rezectia apicala, extractia dentara, implantologie, etc)
  • Evaluarea postoperatorie imediata a  tratamentului (ex: endodontie, implantologie,etc)
  • Evaluarea evolutiei in timp a tratamentelor (controale periodice la 3/6/12/24 luni)

Care sunt principalele beneficii ale tehnologiei digitale?

  • Reducerea si calibrarea dozei de radiatii emise . Avantajele utilizarii unui aparat de radiologie digitala sunt certificate de cercetarile în domeniu care atesta o reducere a radiatiei de pana la 80% în momentul expunerii senzorului, comparativ cu filmele clasice, acest fapt datorandu-se proprietatilor senzorului, care il fac mult mai sensibil la fotonii Radiatiilor X. Am putea spune ca aceeasi doza de raze necesara unei radiografii traditionale permite efectuarea a 8 radiografii digitale.  Pentru protectia suplimentara a pacientilor, folosim sorturi de protective captusite cu plumb.
  • Timp de expunere mai scurt;
  • Prelucrarea si arhivarea imaginii obtinute (posibilitatea de a prelucra radiografia la computer, permite medicului realizarea de magnificari, masuratori, planuri de interventie si multe altele, totul direct pe radiografie). Informatiile pot fi transmise cu usurinta on-line catre alti specialist care vor putea fi astfel consultati in timp real. Acest lucru poate scuti timp si costuri suplimentare.
  • Obtinerea de informatii in timp real, nemaifiind necesara procesarea unui film.

Posibilitatea prelucrarii imaginii pe calculator este unul dintre cele mai mari avantaje pe care imagistica digitala le are asupra filmului conventional. Producatorii includ in software-ul programelor o gama diversificata de metode de procesare, printre care: modificarea contrastului, inversarea tonurilor de gri, magnificarea, colorarea artificiala, realizarea de masuratori etc.

Majoritatea senzorilor digitali existenti in prezent pe piata au o rezolutie a imaginii net superioara filmului conventional. Aceasta inseamna ca pe radiografiile digitale, medicul poate identifica informatii care nu ar fi fost vizibile pe un film conventional.